logo_rgb_low

Familjeföretaget Vetek grundades år 1992 av Patrik Viktorsson och idag består företaget av 12 anställda.

Vetek är experter inom allt som har med vågar och vägning att göra. De bygger och säljer vågar och vägning för personligt och industriellt bruk till hela världen. 

Vår lösning

Microsoft Business Central

Föregående bild
Nästa bild

Familjeföretaget Vetek grundades år 1992 av Patrik Viktorsson och idag består företaget av 12 anställda.

Vetek är experter inom allt som har med vågar och vägning att göra. De bygger och säljer vågar och vägning för personligt och industriellt bruk till hela världen. 

Vår lösning

Microsoft Business Central

Ett föråldrat affärssystem utsätter verksamheten för risk

Vetek var i behov av ett nytt affärssystem då deras tidigare inte längre skulle underhållas. Detta innebar en stor risk för verksamheten då de inte längre hade en support att vända sig till och den framtida utveckligen av affärssystemet skulle upphöra.

De kikade på olika affärssystem men beslutade att satsa på Microsofts egna affärssystem Microsoft Business Central.

Vetek satsar på ett modernt och framtidssäkert affärssystem

För Vetek var det en trygghet att välja Microsoft Business Central. De kunde vara säkra på att affärssystemet var framtidssäkert och att Microsoft fortsätter underhålla och utveckla affärssystemet så att Vetek kan fortsätta växa och göra de anpassningar de behöver för deras verksamhet. Det kändes även tryggt med ett modernt molnbaserat affärssystem med många kunniga konsulter.

Microsoft Business Central resan börjar

” Vi ser många fördelar med Business Central, affärssystemet har inga begränsningar, allt går att fixa. Det är många delar vi redan nu märker går smidigare så som faktura- och leverantörsbitarna. Vi ser även hur bokföringen kommer funka bättre än tidigare affärssystem.

Kompabiliteten mellan affärssystemet och Office är något vi är väldigt nyfikna på och som vi kommer utforska mer i framtiden.  Allt är fortfarande nytt och självklart kommer det ta lite tid att komma in i det men det ser vi fram emot.”

Tillsammans med oss på IT-Stöd har Vetek anpassat sitt affärssystem

Vi på IT-Stöd har hjälpt Vetek med Business Central-implementationen och anpassat systemet för att optimera deras affärsprocesser. Affärssystemet fungerar som hjärtat i verksamheten, skräddarsytt för Veteks specifika behov. Här är några av våra anpassningar:

Skapat sömlös integration mellan webbshop och affärssystem för effektiv synkronisering av produkter, ordrar och kundinformation.

Implementerat automatiserad importfunktion för att underlätta överföringen av anteckningar från Veteks tidigare affärssystem till Business Central, vilket eliminerar behovet av manuell inmatning.

Utvecklat skräddarsydda Power BI-rapporter tillgängliga på Veteks instrumentpanel i Business Central.

Skapat märkningsfält för enklare visualisering och administration, som Vetek själva kan definiera och använda i systemet.

Patrik

Kunden berättar

" Migreringen gick oväntat bra. IT-Stöd hade hög kompetens och förståelse för vårt tidigare affärssystem och de hjälpte oss flytta över all data på ett smidigt sätt.

Skulle jag få frågan, skulle jag rekommendera IT-Stöd 7 dagar av 7 till kunder. Ni kommer få hjälp och ni kommer bli nöjda"

Tony Larsson
Tony Larsson

Vill du veta mer om Business Central? Kom i kontakt med oss!