IT-Stöd logotyp
Previous slide
Next slide

ETT FÖRÅLDRAT AFFÄRSSYSTEM UTSÄTTER VERKSAMHETEN FÖR RISK

AFFÄRSSYSTEM – MICROSOFT BUSINESS CENTRAL

Ett affärssystem som underhålls och har lättillgänglig support skulle kunna benämnas som en grundpelare för att verksamheten ska fungera. Företaget Vetek hamnade i ett oönskat läge där dem var tvungna att välja mellan att stanna kvar i ett osäkert affärssystem utan kommande underhåll och support eller att påbörja en övergång till ett nytt, framtidssäkert system. Fördelarna med Microsoft Business Central var många och för familjeföretaget Vetek var valet enkelt – De kontaktade därför oss på IT-Stöd för ett uppstartsmöte!

KORT OM VETEK

Familjeföretaget Vetek är specialister inom vågar för såväl privat som industriellt bruk. Idag är Vetek världsledande inom branschen tack vare sin kunskap och kompetens.

Grundat: 1992
Antal anställda (år 2024): 12 st
Utmaning: Osäkert affärssystem

RESAN MOT ETT NYTT AFFÄRSSYSTEM BÖRJAR

Vetek började kika på olika affärssystem, men landade snart i att satsa på Microsofts egna affärssystem Microsoft Business Central.

”Vi ser många fördelar med Business Central. Affärssystemet har inga begränsningar, allt går att fixa. Det är många delar vi redan nu märker går smidigare så som faktura- och leverantörsbitarna. Vi ser även hur bokföringen kommer fungera bättre än tidigare affärssystem” säger Veteks ägare och grundare Patrik Viktorsson i uppstartsfasen.

För Vetek är det en trygghet att välja Microsoft Business Central eftersom det är väldigt framtidssäkert, modernt och molnbaserat. Ytterligare en stor anledning till att valet landade i detta är att det finns många konsulter som besitter den kunskap som krävs för ytterligare utveckling och anpassningar.

ANPASSAR AFFÄRSSYSTEMET EFTER EGNA BEHOV

För att vår lösning ska fungera på bästa sätt, så har vi på IT-Stöd hjälpt Vetek genom hela processen. Förutom att vi genomfört Business Central-implementationen så har vi anpassat systemet för att optimera deras affärsprocesser.

Såhär fortsätter VD & grundare Patrik Viktorsson om framtiden med BC:
”Kompatibiliteten mellan affärssystemet och Office är något som vi kommer utforska mer i framtiden. Allt är fortfarande nytt och självklart kommer det ta lite tid att komma in i det men det ser vi fram emot”.

Affärssystemet fungerar som hjärtat i verksamheten, här skräddarsytt av oss på IT-Stöd för Veteks specifika behov.

DETTA HAR VI PÅ IT-STÖD GJORT FÖR VETEK

  • Skapat en sömlös integration mellan webbshop och affärssystem för effektiv synkronisering av produkter, ordrar och kundinformation.
  • Implementerat automatiserad importfunktion för att underlätta överföringen av anteckningar från Veteks tidigare affärssystem till Business Central, vilket eliminerar behovet av manuell inmatning.
  • Utvecklat skräddarsydda Power BI-rapporter tillgängliga på Veteks instrumentpanel i Business Central.
  • Skapat markeringsfält för enklare visualisering och administration, som Vetek själva kan definiera och använda i systemet.

”Migreringen gick oväntat bra. IT-Stöd hade hög kompetens och förståelse för vårt tidigare affärssystem och de hjälpte oss flytta över all data på ett smidigt sätt.

Skulle jag få frågan, så skulle jag rekommendera IT-Stöd 7 dagar av 7 till kunder. Ni kommer få hjälp och ni kommer bli nöjda!”

– Patrik Viktorsson, VD för Vetek

Vill du veta mer om Business Central? Kontakta oss!
Tony Larsson-1000x1000px
Tony Larsson